Kun paremmissa kisoissa ei pärjää, niin pitää sitten yrittään päteä pienemmissä tapahtumissa. Ajattelin, että kaunistelisin tuloksiani loppukesästä reserviläisten piirikunnallisen tason sarjakisassa ja uhraisin yritykseen jopa jonkin verran parasta patruuna mitä kaapista löytyy.

Ensimmäinen tilaisuus paikallisen tason "kasvojenkohotukseen" oli Jämsänkoskella heti SM-kisaa seuraavana maanantaina. Keli kyllä näytti aika tuuliselta, mutta aattelin, että se voisi olla hallittavissa kun sitä nyt oli SM-kisoissakin treenattu. Niinpä sitten ajelin Jämsänkoskelle.

Auto parkkiin katoksen taa, romppeet käsiin ja leuhkasti sisään katoksen ovesta. Ensimmäisenähän meikä tietysti katsoo, että miten ne viirit heiluu tuulessa - tai olis katsonut, jos olis ollut mitä katsoa. Tuuliviirejä ei ollut - tai no yks rättinaru viisi metriä ennen tauluja oli, mutta sehän ei mitään oleellista tietoa anna. En tiiä sanoinko ääneen mitään rumaa, mutta tein aika pikaisen täyskäännöksen ja suuntasin takaisin Jyväskylään.

Kun turhan ajomatkan aiehuttama kiukku ei loppuillastakaan vielä ollut tasaantunut, niin laitoin pienoisen sähköpostikirjelmän jakeluun tuon reserviläistouhun pyörittäjille ja erityisesti Jämsänkosken kisan vetäjille. Sanoin siinä, että jos kerran kisoja pidetään ja niistä ihan osallistumismaksutkin peritään, niin kyllä jonkinlaista minimivaivannäköä pitäs järjestelyjen suhteen nähdä. Sanoin, että minusta on aika saamatonta, ettei narua ja viirikangasta saada hankituksi. Varsinkin kun tästä asiasta oli jo aiemmin useampaan kertaan mainittu ja tuulta yritetty lueskella ruohikon liikkeistä.

Alkuun päästyäni annoin samaan syssyyn tulla mielipiteeni jämsänkoskelaisesta taulutuomaroinnista - siellähän on aina perinteisesti ollut huono kymppi 9 pistettä (ainakin erään tietyn vanhemman miehen tulkatessa). Keväällä kun siellä edellisen kerran olin kisoissa. Katsoin tauluni ja kun siellä oli muutama nipun uloin huono kymppi (ammuttiin 5ls/taulu) katsottu ysiksi, niin menin  kysymään, että onko herra taulutuomari katsonut nämä levytulkilla. Ei ollut, ei nimittäin sattunut olemaan sellaista ja alkoi siinä mesoa, ettei muuta osumia jälkeenpäin ja että ne on ihan selviä ysejä. Sanoin, ettei tarvitse muuttaa, mutta lukee kuitenkin sen mitä tuomarikortin, jos sellaisen omistaa, takapuolella lukee ja hankkii sen levytulkin - ja opettelee käyttämään sitä.

No, ko. henkilö veti "herneen nenäänsä" kritiikistäni. Toivotteli meikän pysymään suuremmilla kisa-areenoilla, missä toivottavasti saan riittävästi eteeni tuuliviirejä ja tarpeeksi pisteitä ja sanoi lopettavansa kisojen järjestämisen. Tuumasin, että kyllä minulla ampujana on pienissäkäin kisoissa tietyt oikeudet ja niistä aion pitää jatkossakin kiinni ja että hänen tuomarikurssin käyneenä kyllä pitäisi olla varsin hyvin perillä siitä. Tuohon kisojen järjestämisen lopettamiseen en viitsinyt kommentoida -  tosin teki mieli heittää, että tätä sanasotaahan ei käytäisi nyt, jos olisit ihan oikeasti järjestänyt kisat.