Kyllä tässä taas alkaa vähän valkenemaan miten tuolla piekkarilla ammutaan.

Pystystä jopa mennään aika kovaakin, mikä kyllä onkin ihan odotettua ilmakiväärin jäljiltä. Pystystä on alkuharhailujen jälkeen ollut yli 370 vauhti aika taattua tavaraa.

Mahaltaan alkaa hienosäätö löytymään, joskin vieläkin turhiin kanituksiin nitkahtaa hetkittäin. Yhden tulostestin kokeilin Muuramessa ja se antoi 592, vaikka unohtui rannekello ranteeseen (sitä siinä sitten ihmetteli, että mikä prkl sattuu ranteeseen). Taisi muuten tulla ihan hyvät Trainerit hamstrattua Veijon avustuksella talvella. Yleensäkin alkaa olla se tunne, että mulla ei olekaan kuin hyviä paukkuja... ja sehän meinaa sitä, että voi olla kunto löytymässä.

Polvi on edelleen jonkinlainen ongelma. Tosin siinä on nyt pari niksiä löytynyt. Ampuma-asento sinällään on ollut jo pidemmän aikaa hyvä eli pitoa on, mutta kun tahtoopi olla metrin verran taulusta yli. Ampuma-asennossa ei oikein säädöt (hihnan/otteen pidennys tai vasemman jalan eteenpäin vieminen) riitä/toimi - tahtoo asento muuttua niin paljon, että pito on sitten hajallaan. Nyt olen jonkin aikaa kokeillut, että makuualusta oikean koiven alle ja nilkkarullaakin vähän täytin. Pakko näemmä tehdä tälläsiä virityksiä, kun on näemmä niin epäsuhtaiset koivet. Nyt alkaa pito olla oikealla korolla. Kyllä se välillä nippua sitten tuuppaakin, niin että alkaa heikkohermoisella vaahto valua suupielistä, mutta sitten saattaa hajota ympäri ysin viivaa ja jopa kasiinkin yhtäkkiä ilman, että edes tajuaa mitään tekevänsä väärin. No, katsotaan nyt, jos pikku hiljaa tajuaisin mikä siinä välillä kusee... tai ehkä tärkeämpää olis keskittyä tekemään asiat oikein. Toisaalta tässä polvessa on paljon kyseessä itseluottamuskin; se on vähän ruvella, kun sitä on niin kauan huonosti ampunut.

Niin se mun kuntomittari. Polveltakin on sen verran saatu pojoja (eli suurin piirtein samat kuin pystystä) tuloskokeiluissa, että kuntomittari pysyy 1140 päällä. Olis se kun tuo polovi alkais vielä tuuppaamaan joskus.

Harjoittelua tylsempää hommaa on sitten noiden 6-millisten latailu. Tosin siinä ei jännitys niin tarpeen olekaan. 200 treenipaukkua on valmiina ja 180 hylsyä nallitettuna odottaa latausta kilpakäyttöön. Vaan paljon vielä tarttis latailla lisää.... varmaan menee tulevana kesänä 1500-2000. Kuukauden päästä niitä sitten tarttis.

Kaukaa ampumisen osalta ajatus olis, että käyn aluksi ampumassa Tikkakoskella tähtäimet kohdilleen eri asennoista ja muutenkin haeskelen säädöt ja kun se on selvää, niin sitten tahkoan Scattilla vähän tuntumaa tuohon tussariin. Sitten kisoja edeltävällä viikolla pikku treenit kovilla. Paukut on niin kalliita ja työtä vaativia, että jotain kehiteltävä kovapanosammuntojen korvikkeeksi. En tiiä auttaisko, jos käskis jonkun napauttaa vasaralla kevyesti otsikkoon joka laukauksella, kun ampuu Scattilla.