Tuosta em. nuorten ryntäyksestä päästäänkin siihen, että mitäs ikäloppu tekee, kun on jäämässä jalkoihin. No, juonet on monet...

Ekaks heitetään imppari kaapin nurkkaan (vai pitikö se antaa Vejelle testeihin?). Saa nähdä sitten tarviiko sitä ennen syksyä eli innostuuko pappojen PM:ssä ampumaan sitäkin kesällä.

Jos nyt sen verran vielä tähän menneeseen impparitalveen palaa, niin eihän se ihan pieleen mennyt, vaikka mahalasku vähän tulikin tuossa lopussa. Kauden saldo oli kuitenkin monessa suhteessa positiivinen: kilpailuennätys (Turku 585), pari hienoa satsia kotiradalla (yksi tulostesti 591 ja sarjakisan viimeinen kiekka 589), ei yhtään kisaa alle ysipuolen vauhdin ja kymmenen parhaan tuloksen (60ls) keski-arvo 581,6. Nuo kaikki on asioita, joihin aiemmin en ole pystynyt, joten kyllä toisaalta voisi puhua eteenpäin menostakin. Vaikka meikälle imppari onkin sivulaji, niin on se kuitenkin tietynlainen mittari siitä mihin suuntaan ollaan menossa.

Mutta palataas tulevaisuuden suunnitelmiin. Nyt alkaa sitten ruutiasepuolen ampuminen ihan vakavissaan (taas). Tavoitteena olisi saada polviasento viime kesäistä parempaan kuntoon, ja pysty ja makuukin varmemmiksi. Pistemääristä en puhu sen enempää, mutta kyllähän ne "kusirajat" on piekkarillakin aika selvät: pysty ysin vauhti, makuulta 585/390 ja polvelta 375. Pystystä noissa pysyttiin viime kaudella aika hyvin, makuulta pudottiin liian usein ja polvelta melkein jatkuvasti.

Mitä tulee kisaohjelmaan, niin se muodostuu tulevana kesänä erilaiseksi kuin ennen. Näillä näkymin kisoja tulee kierrettyä ehkä hiukan vähempi ja 300m:ä ammutaan aiempaa enemmän. Kisakausi on tarkoitus aloittaa 300m:n kisoilla Lahdessa eli Matin kisat jää tällä kertaa väliin, koska ne olisi vain viikkoa ennen tuota PolarGP:tä ja vetaraanien mestaruuskisoja. Siispä nyt alkaa myös hylsyhommat piekkaritreenaamisen ohessa. Tuo painotuksen ja ohjelmien muutos johtuu paljolti siitä, että olis aikomus ampua mahdollisesti jopa viisikin lajia (vapaakiväärit, piekkarit ja imppari) heinäkuussa veteraanien PM-kisoissa. Tosin voi olla, että tulee jotain karsittua  . mutta katsotaan kuinka asiat kehittyy: innostaako ilmapyssy kesällä ja riittääkö vapaakiväärin piipussa yhä käynti.

Tänään hiukan piekkaria ampumaan Muurameen ja pääsiäiseksi Kuusamoon hiihtämään.