Toisena kisapäivänä pääsikin sitten päälajin pariin eli piekkariin.

Jo ennen kisan alkua oli pientä ylimääräistä puuhaa. Huomasin nimittäin, että poskipakan puuosa oli melkein irti - puuruuvit korkanneet. Tällä kertaa en korjannut teipillä, koska satuin kiväärilaukun vällyjen välistä löytämään pari vähän pidempään ruuvia, joilla tuntui pysyvän. Taas tuli todistetuksi miten turhaa onkaan siivota varustelaukkujaan.

Keli oli ihan hyvä: tarkeni, enimmäkseen tyyntä - valaistuksen vaihtelu, tai sen ajoittainen puute, oli oikeastaan ainoa isompi ongelma makuukisan aikana. Kisa alkoikin ihan mukavasti 98-100... eli kerrankin hyvä pohja asentokisaan. Kolmannessa sarjassa laukaisukoneisto vähän "varoitti": tuli viivaysi, kun laukesi jo kosketuksesta. Sen jälkeen kuitenkin tuntui taas toimivan aika kivasti, joten en lähtenyt ruuvailemaan. Ajattelin, jospa se oli ohimenevää. Vaan eipä ollut. Neljännessä sarjassa lähti sitten niin, etten oikein edes tuntoa liipaisimeen noteerannut - kyllä kasikin joskus tuntuu ihan hyvältä osumalta :). Nyt otettiin sitten se pieni kuusiokoloavain käyttöön ja väännettiin himppu virekynnystä karkeampaan päin. Loppukisassa sitten meni sitten jotakuinkin normaalisti, joskin vähän oli vaikeita liipaisuja olevinaan. Lopuksi saattoi todeta, että tuo "konevika" vei meikältä voiton, sillä jäin pisteen erolla hopealle. Meikän tulos 587 (98+100+97+96+97+99) ja Markon Aarnella piste enemmän. Vanhempien äijien sarjassa tuolla ei tosin olis ees ollut mitaleilla.

Ennen pystyä vääntelin taas hiukan laikaisukoneiston ruuveja: vähän virekynnystä tarkemmalle ja himppu vastusta lisää. Tavoitteena oli saada aavistuksenomainen venyminen pois ja kuitenkin pitää toiminta luotettavana. Pystystä olikin sitten ihan hyvää ampumista: ei jännittänyt pahasti ja järkikin pysyi matkassa. Ainoa kasi taisi tulla taas kolmanneksi viimeisellä. 188 (95+93) eli ei valittamista.

Polvi oli sitten taas sitä itteensä. Ensin pari kasia ja sitten pelastautumista ja kun vähän ollaan väljemmillä vesillä niin aletaan taas tössiminen. 185 (95+90) eli siinä meni hyvä tulos piloille. Tai no......... noistahan tulee 571 (198+188+185) eli kyllähän se aika hyvä kuitenkin on ja muut n.10p perässä. Joten ei sitä oikein osannut masentua kuitenkaan. Tämän päivän kisa oikeastaan kuvastaa varsin hyvin koko kilpailukautta: makuu toimii ajoittain, pysty on luottoasento ja polvelta vaan yritetään selvitä jotenkin.